niedziela, 15 lutego 2009

Migdalowy pudding z manny z sosem truskawkowym

Tutaj w norwegii to dosc popularny deser jednak poniewaz moj maz nie przepada za puddingami nie robimy go zbyt czesto. Oznacza to jednak, ze jak go zrobie to smakuje nam niezmiernie! Jest puszysty i niezwykle smakowity, ale co tam duzo opowiadac. Sprobujcie sami a przekonacie sie, ze jest super!
Skladniki:
  • 1 litr mleka
  • 125 ml kaszy manny
  • 2 lyzki cukru
  • 2 jajka
  • 3 krople esencji migdalowej
  • sos truskawkowy
Mleko zagotowac z kasza manna a nastepnie gotowac na niewielkim ogniu przez okolo 15 min. Z cukru i jajek zrobic kogel-mogel a nastepnie wlac do niego lyzke kaszy z mlekiem. Dokladnie wymieszac i dopiero wowczas wlac calosc do garnka z kasza. Gotowac do zgestnienia ciagle mieszajac. Ja podalam moj dzisiejszy pudding z sosem ze swierzych truskawek przygotowanym latem i zamrozonym.

5 komentarzy:

Krokodyl pisze...

Ciekawy przepis. Ciekawośc mnie żżera, jak smakuje. Bedę musiała go wypróbować. :-) Bardzo ładnie wyglada. :-)

majana pisze...

Wygląda przepysznie! :)) Mniam:))

Anoushka pisze...

Bardzo fajny przepis.
Chetnie zrobie taki pudding

Olciaky pisze...

O! ale fajna bomba!:D
hehe

vesna pisze...

Wygląda bardzo smacznie, chyba wykorzystam dziś Twój przepis. :)

Moje ulubione