W ramach akcji tygodnia potraw z kasza manna, zrobilam dzis klopsy z uzyciem kaszy manny. Ale poniewaz jakos nie chcialam robic zwyklej zupy klopsowej, postanowilam troche poeksperymentowac i efekt wyszedl rewelacyjny! Przepis na klopsy nie jest moj wlasny poniewaz uzylam tego z Kuchni Ireny i Andrzeja, ale cala reszta jak najbardziej.
Skladniki:
- 500 g miesa mielonego (u nas wieprzowe)
- 3 lyzki kaszy manny
- jajko
- sol i pieprz do mielonego
- 1 papryka
- 2 marchewki
- 1 seler naciowy
- 1 cebula
- kostka rosolowa
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy: papryka, chili, tymianek, rozmaryn, bazylia
- 800 ml wody
- 100 ml mleka
- 100 ml smietany
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz